onsdag 30 januari 2008

Äntligen igång!

Det har kliat i fingrarna ett tag nu kan jag erkänna. I helgen kom plasten upp och nu har jag även lite växter där ute, i mitt växthus alltså. Jag har nog aldrig haft plasten uppe så tidigt som i år men det är ju så milt. Visst, det lär garanterat komma en vinter i februari men det får gå.En ranunkel höll på att bli för gammal på jobbet så den fick följa med mig hem. Min små feer har blivit lite smutsiga efter alla stormar vi haft med barmark. Hela växthuset var fullt med fint svart jordstoft. Inte bara växthuset, fönsterkarmarna i verandan också!
En korg med tulpaner på lök och en echiveria som klarat sig sen i julas.

Mina fuchsior förvarar jag nere i källaren och där är mörkt och lite för varmt. Då blir det så här - bleka blommor på bleka och veka stjälkar. Bara till att klippa, tyvärr.
Krokusar är bara ett måste för mig. Satte en lite kruka i en liten zinkhink.

Förra sommaren offrade jag arbetsbordet inne i växthuset till förmån för ett bord att ha temuggen på och göra fint på. Det är jag glad för! Jag har ett bra arbetsbord precis utanför och kanske det blir ett nytt arbetsbord med ett litet tak över. Vi får se....Några som övervintrat i växthuset: julrosen i kruka, några sedumarrangemang i krukor utan hål i botten, en hebe i järnurnan och rosmarinen som är nästan lika grön och fin som mitt i sommaren. Undrastro om den kommer att blomma i år också?

Vädret här är som vanligt: grått, duggregn och +5. Inte så upplyftande men jag kände inte regnet när jag var ute och höll på i växthuset. Jag sprang ut och in och fixade och när jag sen kom in så var jag ganska blöt på fleecejackan. Jaha, det regnar ju insåg jag då. Jag glömmer helt tid och rum när jag pysslar med växterna. Underbart!

I morgon beger jag migtill vackra Bjärsjölagård. Just nu ska jag bege mig till skogen med hunden. Ha en skön dag!


söndag 27 januari 2008

Plast, sol och kattkiss

Solen strålar verkligen idag! Underbart! Det känns att man behöver solljus nu. Kroppen suger i sig allt den kan få känner jag.Jag har satt upp bubbelplasten idag. Det är ganska bökigt men nu är den där i alla fall. Tyvärr insåg jag att en katt måste ha kissat på plasten för just nu stinker det bara kattkiss i växthuset och det gjorde det inte innan. Jag har haft plasten i källaren och dit kommer ingen katt men det kan ju vara så att jag inte tog in plasten direkt i våras. Kanske den låg ute en natt. Jag har inte känt lukten i källaren men nu luktar det. Det blir nog till att köpa ny plast till nästa år eftersom det är helt omöjligt att få bort den lukten. Jag får väl stå ut nu och hoppas på en rekord tidig vår så att jag kan ta ner den tidigt.Jag slängde en del växter i källaren idag. Många fuchsior var döda. Förmodligen har jag varit för dålig på att ge dem en skvätt vatten. Det är ju inte mycket dom ska ha men ändå ska dom ha. Pelargonerna ser ut att ha klarat sig bättre. Jag tog ut fem eller sex fuchsior till växthuset. Flera av dem blommar på bar kvist och ser mycket bleka och gängliga ut. En beskäring lär behövas ganska snart.
Jag sätter på fläkten nu när jag har satt upp plasten. Den behöver ju inte gå så väldigt mycket vid denna väderleken. Jag har den till att hålla minimum fem grader.
Mina gräddpelargonplantor ser ut att må bra. De växer så det knakar! Snart dags för första omskolningen.Så var snart denna helgen också slut. Det går så otroligt fort när det är helg! Ja, det gör ju arbetsveckorna också men det gör ju inte så mycket.
De två sista arbetsdagarna i veckan som kommer ska jag tillbringa här:Bjärsjölagård

Ser ju vackert ut! Undrastro om man kan blogga därifrån? Tror inte det, men ni får en rapport när jag kommer därifrån igen. Förhoppningsvis hinner jag göra något mer inlägg innan jag åker dit också.

Ha en skön kväll!

fredag 25 januari 2008

Det regnar från sidan!

Usch och fy ett sånt väder vi har! Regnet öser ner - från sidan. Blåser rejält gör det också. Riktigt soffmysar väder kan man säga.
De senaste åren har det blivit snö och kallt när jag har satt upp plasten i mitt växthus. Jag planerar att göra det på söndag, bara så ni vet. Så får vi väl se om det kommer någon vinter då eller om den tänker dröja ett tag till.

Jag är så sugen på att göra vårfint där ute nu, i växthuset alltså. Vårlökar, väcka fuchsiorna, ta fram de övervintrade växterna som just nu bor under fiberduken mm. Det är en härligt känsla att sitta där ute och njuta.

Så här såg det ut förra våren.

Ja, det blev inget långt ikväll. Lovar mer en annan dag. Nu har sonen baka kladdkaka så det är nog bäst att jag tar mig en våning ner så jag inte blir utan. Ha nu en skön kväll i ruskvädret!

tisdag 22 januari 2008

Solljus!

Så underbart det är med solens strålar! Idag blev det så att jag kom hem lite tidigare från jobbet än vanligt. Sonen fick nämligen ryslig tandvärk i går och vi fick en tid hos tandläkaren till honom idag. Tanden är utdragen och det onda är borta. När vi kom hem sken solen. Helt underbart! Jag tog en sväng i trädgården, fixade lite i uterummet på blommor på bordet och sen satte jag mig med nya Allers trädgård och en kopp te i verandan. Inte helt fel kan jag säga. (Synd bara att sonen skulle behöva få ont i en tand först).

Så här blev det på bordet i uterummet. Vi har uterummet precis utanför köket så vi ser ut där hela tiden. Kul att ha lite fint där också då. I trälådan satte jag tulpaner på lök och en primula. Den lilla kannan köpte jag på Ikea i helgen.


Min Wester Flisk har inte slagit ut ännu men den är fin i knoppstadiet också. Jag har inte sett den blomma så jag är mycket nyfiken.

Solen går fortfarande ner tidigt men jag tycker ändå att det känns att vi går mot rätt håll nu.

Matlagningsdags! Ha en bra kväll!

lördag 19 januari 2008

Jag mötte våren!

I dag har vi rejält blåsigt men faktiskt soligt! Jag tog en sväng där ute för att se till lite av varje. En lykta hade blåst sönder men annars såg det ok ut.

Jag såg faktiskt en blommande vintergäck! Så söt så söt!


När jag tittade ner i blomrummet i källaren så såg jag att gräddpelargonfröerna hade grott, men abra i en kruka. Detta är mycket märkligt eftersom jag har sått fröer från samma insamling i krukor som stod precis bredvid varandra. Skumt!
Mina julrosor går också framåt och här var det tänkt att jag skulle ha ett vackert collage med julrosor. Jag lyckades här om dagen men idag var lagret låst stod det så jag fick inte till något alls. Jag gav upp så ni får ta bilderna helt vanligt.

Min ena klockjulros (har inget mer exakt namn) har börjat öppna sina klockor nu. Vacker röd färg skymtas. Lite suddiga bilder idag pga. blåsten.


Detta är den som jag berättade om tidigare. Kommer från min farmor och farfars gård och är riktigt gammal.

Här inne har vi också lite vårkänning. Veckans tulpanbukett är mixad med vita, lite fyllda, och rosa tulpaner.

Primulorna fick inta annan plats nu för att crokusarna och hjärtan på tråd skulle få denna zinkbyttan.

Den senaste veckan har jag, lite då och då, fixat med knopphängaren som jag hittade på vinden. Nu är allt färdigt:


En underklänning, tvättpåse och glasburk med julros var det som fick pryda den just nu.

Ena "knoppen" var sönder så den är bortplockad och hela bakstycket är förkortat. Jag har målat både galge och hängaren och det andra har jag sytt. Jag är nöjd och dottern tyckte också att det blev bra. Maken har under veckan som gått hängt sina svettiga träningskläder på krokarna vid ett flertal tillfällen och sonen hängde sin våta handduk där. Det var inte riktigt så det var tänkt sa jag. Ingen av dem hade någon större förståelse för att man inte skulle använda hängaren, bara ha den till prydnad. Ja, ja så är det här livet!

Ha en skön lördag! Vi ska på treårskalas idag, roligt.

fredag 18 januari 2008

Utmärkelser och uppdatering

Oj, jag måste säga att jag känner mig väldigt glad. Jag har, under de senaste dagarna, fått tre utmärkelser! Från Gittan, På landet... och Sinnesro. Tack så mycket! Det gör mig verkligen glad.


"Give the award to up to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel so happy about blogland! Let them know by posting a comment on their blog so that they can pass it on. Beware! You may get the award several times!"

Vilka ger jag den vidare till då? Ja, som alla andra sagt så är det inte lätt. Alla bloggar ger mig inspiration och glädje på olika sätt. Några ska jag ändå försöka få fram (även om jag vet att några redan har fått utmärkelsen):

Glädjekällans trädgårdsblogg
Humlans trädgård
Jag blommar
Lottas trädgård
Mitt lusthus
Moas trädgård
Seaside living
Under en vind

Ja, jag skulle kunna fortsätta i all evighet men det går ju inte. Som sagt alla bloggar jag läser ger mig positiv inspiration på olika sätt. En del genom trädgård och en del genom inredning, en del genom sitt sätt att skriva och en del genom sina bilder.

Nu ska jag uppdatera matsedeln. Fråga om ni undrar över något recept och ha en skön helg!

onsdag 16 januari 2008

Det sköna med januari

Jag vet att många inte tycker om januari men själv är jag inte helt avigt inställd till denna månad. Kanske för att jag fyller år i januari, jag vet inte. Det har ju inte så stor betydelse längre som när man var lite, det där med att fylla år alltså. Jag gillar januari för att det är ganska lugnt nu. På sommaren har jag ju fullt om eftersom jag är trädgårdstokig och det arbetet varar ju in på hösten. Sen tar julförberedelserna vid med allt var det innebär. Julen som var innehöll mycket nytt för mig. Inspirerad som jag är av alla bloggar. Både trädgårdspysslandet och julförberedelserna är sånt jag mer än gärna gör men det är ändå mycket att göra. Nu efter jul och innan vår arbetet tar vi så är det lite lugnare tycker jag. Jag ahr ett lägre tempo känner jag.

Idag är jag ledig och jag har varit i skogen, tvättat, bakat dumle muffins och frallor och nu har jag inte så mycket mer som måste göras. Läsa lite, scrappa kanske, vi får se vad jag känner för. Titta till sådderna ska jag göra tror jag. Det är inte så många måsten nu tycker jag.

Dessa ser väl ganska goda ut?

Jag måste berätta om fyndet på vinden! Jag har ju sett mångas fina knopphängare lite här och där. Fint, har jag tänkt och så var det bra med det. Vad tror ni jag fick ögonen på en dag på vinden? Jo, en gammal knopphängare! Träfärgad och någon knopp som var sönder men det gör ju inget. Jag har hängt saker på hängaren flera gånger men aldrig reflekterat över vad jag egentligen hängde på. Nu har jag tagit ner den och fixat till den så snart får ni se en bild. Ska bara sy lite först......Kan väl avslöja att den sitter i badrummet numera.

Ha en bra onsdag, så hörs vi snart igen!

PS: Ni som kan mycket om bildredigering,kan man få bort bllixten som blev på "min senaste LO" och hur får jag bilden klickbar? Se i högerspalten.

måndag 14 januari 2008

Recept

Så roligt att så många läser matsedeln och inspireras av den! Då måste jag ju bara fortsätta med den.

Några har bett om receptet på kasslergratängen och det kommer här:


Kasslergratäng med grönsaker 4 pers.


400g kassler

2 msk fransk senap

2 dl creme fraiche

salt o peppar


Grönsaker:

1 liten squash

3 tomater

(jag tänker byta ut squash o tomat mot paprika o svamp. Gillas mer här)

3 färska lökar

2 vitlöksklyftor

2 msk olja

10 blad färsk basilika

1 tsk socker

salt o peppar


Tillbehör:

Kokt ris och sallad


Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i tärningar och stek dem snabbt. Blanda kasslern med senap och creme fraiche. Salta och peppra.

Skär grönsakerna i mindre bitar, finhacka vitlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs grönsakerna tills de börjar få lite färg. Blanda ner basilikan och smaksätt med socker, salt och peppar.

Lägg grönsakerna på botten i en ugnsform och fördela kasslern ovanpå. Ställ in i ugnen och grädda tills översta lagret börjar få lite färg, ca 25 min. Servera med kokt ris och en grönsallad.


Jag har inte provat denna rätten men det låter gott. Lycka till!


Så har man avverkat en måndag till och det gick bra. Redan inne i mitten av januari! Helt otroligt, men det säger man nog varje år, eller tom. varje månad.

Primula auricula - trädgårdsaurikel

Denna lilla raring blommar hos mig nu, inne i kallväxthuset alltså, inte ute. I förra inlägget kunde man se en kruka med aurikel som bara hade blad och låg i lite vintervila. Denna har inte gått i vila ännu! Den har blommat sen i höstas. Helt otroligt!

Det var allt för idag! Hoppas ni alla får en bra vecka.

lördag 12 januari 2008

Växthusrapport

När jag skrev igår hade jag två saker kvar på min lista - så och scrappa. Jag hann båda delar faktiskt och för en gångs skull scrappade jag en LO (en sida heter så) om mig själv. Jag har scrappat i ett år men aldrig gjort om mig själv så det var på tiden.


Jag sådde några frösorter. Det blev jätteverbena, gräddpelargon, porslinsklocka, buskfingerborgsblomma och flikhortensia. De tre sista står nu i växthuset.
Jag förvarar några ömtåliga växter under fiberduk i mitt kallväxthus nu under den kalla säsongen. Jag är ganska nyfiken av mig så i går var jag bara tvungen att kika in under duken.

Så här såg det ut på ett ställe. Rosmarinen ser mycket fin ut tycker jag. Krukan längst fram med lite gråaktiga blad innehåller en aurikel. Den ser också ut att må bra. Det gröna i krukan längst bak är en stickling av en Japansk klätterros. Den rosen blir 6-7 meter och får små enkla vita blommor. På hösten får den massor av små röda nypon. Tyvärr får den mjöldagg vissa år och så var det -07. Den frösår sig genom nyponen så jag hade många sticklingar av den förra sommaren. Gav bort en del och slängde faktiskt en del. Under duken finns även ett par krukor med australiensisk murgröneviol. Dessa ser inte mycket ut för världen just nu men där finns lite grönt och jag vet att det räcker för att den ska klara sig. Sega rackare de där! Några klematissticklingar finns också och där syntes liv i dem.


Det är så härligt att bara vara där ute i växthuset och jag är glad att jag har en sitthörna även om det gör att odlingsytan blir mindre. Det är helt klart värt det! Det känns som att energin bara forsar in i mig när jag sitter där ute och njuter. Eller sitter och sitter, jag far upp och ner ganska ofta eftersom jag får så många idéer och jag måste kolla lite här och lite där. Underbart!


I dag har vi haft lite ljusare himmel och jag har hunnit med både en loppis, en pysselaffär och sonens handbollsmatch. I kväll blir det lite god mat och soffmys och i morgon bär det av till Karlskrona för friidrottstävling.

Lite ljusare som ni ser även om det är på väg att bli kväll igen.

Som ni kanske ser så är matlistan tillbaka igen. Jag tog bort den under köksrenoveringen eftersom vi inte planerade så mycket mat då. Vi visste ju inte om vi hade vatten, spis eller ugn och knappt om vi hade någonstans att tillaga maten. En del har hört av sig och saknat listan, så nu är den tillbaka igen. Vill ni ha något recept så hör av er.

Ha en skön kväll!

fredag 11 januari 2008

Baka baka....

Ledig idag; skönt med en mjukstartsvecka. Här är fortfarande barmark, grått och +7. Jga njöt ändå av att gå i skogen i morse. Det var fortfarande inte rktigt ljust men det gick bra ändå.

Så här ska min dag se ut är det tänkt:


Är man listoman så är man! Ännu så länge har jag bockat av skogen, granen, bröd, bullar och blommor. Så och scrappa kvar alltså och klockan är bara 12. Känns bra. Av bullarna ska det bli semlor, årets första, och innan vi gottar oss med dem så blir det tacos. En riktig fredag alltså.Här är bullarna. Bröden står just nu och jäser och klockan har jag här bredvid mig så jag inte missar tiden. Det är ju så lätt hänt att man fastnar här i bloggvärlden.


En kopp te slinker ner mellan varven!
Med punkten blommor menas att jag skulle slänga ut de sista hyacinterna. Nu ser det ut som ovan istället. Primulor är inte speciellt långlivade inomhus men söta ändå och sticker man näsan i dem så doftar dom underbart gott. Vårkänsla!Min ständiga följeslagare under lediga dagar, Ronja. Först var vi i skogen och sen har hon legat på mattan nära mig när jag bakat, slängt ut granen och fixat med blommorna. När resten av familjen också är hemma så har hon ingen favorit. Hon är lite hos oss var då.

Jag önskar er alla som tittar in här en trevlig fredagskväll! Nu har degen till bröden jäst färdigt så det är dags att baka ut dem.

onsdag 9 januari 2008

Post!

Det är sannerligen inte varje dag det är roligt att öppna posten. Oftast får vi bara reklam och räkningar och hur kul är det? Idag var det annorlunda! Jag kom hem och posten låg på kökssoffan. Ett handskrivet kuvert till mig! Dessutom lite tjockt! Hm, vad kan det vara? Jo, det var ett jättegulligt kort och en mycket söt hjärtepinne från Lina!Detta för att jag var en av de första att kommentera ett inlägg hos henne i en tävling. Tack så jättemycket Lina!

Idag fanns det mer roligt i posten faktiskt. Impectas frökatalog som jag har väntat så länge på. Nu ska jag beställa fröer! Jag beställde lite redan innan idag också. Odla.nu lockade med fina fröer nämligen. Det är så lätt att bara klicka och klicka och klicka lite till. Visar vad jag beställde när leveransen kommer. Nu måste jag ner och ta hand om kålpuddingen sen bär det av till gymmet för att träna lite och därefter blir det nog bara soffläge och förhoppningsvis en sväng på andra bloggar. Ha en bra kväll!

måndag 7 januari 2008

Jag klarade det!

Måste tacka Lotta för hjälpen med mitt nya photoshop program! Tack! Enklare och tydligare än alla filmer jag tittat på. Nu skulle jag vilja sitta här hela natten men det är ny arbetsdag i morgon så jag bör nog gå och lägga mig.

Ett år äldre och nya tag

Tack så mycket för alla grattishälsnignar! Värmande att så många "okända" människor gratulerar mig. Dagen igår blev bra. Maten räckte och alla tog om (utom jag själv, jag är sällan hungrig när jag hållt på med mat en hel dag) och paketer fick jag också.

Den här tavlan fick jag . Man ser hjärtat lite dåligt men det är av svart tråd med tre små silver kulor på. Den ska nog sitta i köket. Där gör den sig bäst tror jag.
Tulpaner fick jag av mamma och pappa. När jag var och handlade stod jag och funderade över om jag skulle köpa tulpaner själv eller om jag skulle hoppas på att få några. Förra året köpte jag inga och då fick jag heller inga. Nu köpte en bukett vita själv och då fick jag en bukett lila. Men bättre två buketter än inga tulpaner alls!
Jag fick ett zinkhus!!!! Maken hade beställt ett till mig och det är jag mycket glad för. Jag har inte riktigt bestämt mig för var jag ska ha det ännu men fint är det och glad blev jag.

Förövrigt så fick jag ett sällskapsspel, pengar och presentkort också. En bra dag alltså.

I lördagskväll började det snöa. Äntligen! Men hur länge varade det? Kan väl säga som så att i går morse var det inte mycket kvar och nu har vi grått och blött som innan. Men nog ska det väl komma någon tid med snö även denna vinter? Det tråkiga är bara att det oftast kommer snö så sent, i slutet av februari början av mars. Då vill man ju inte ha snö längre, bara vår och trädgårdstid. Men så är det, vi styr inte över vädret.


Två snöbilder hann jag ta på lördags kvällen under tiden det snöade.

I morgon är det dags att jobba igen och det känns så där. Jag har varit ledig i 2½ vecka och det har varit underbart skönt. Idag roar jag och barnen oss med att slänga ut julen och plocka fram de vanliga sakerna igen. Granen är så fin så vi får se om den får några bonusdagar. Förövrigt så är jag inte riktigt överens med mig själv hur och var sakerna ska stå nu. Har jag glömt några saker någonstans eller hur hade jag det innan julsakerna kom fram? Får inte ihop det riktigt.

Ha en skön vecka och håll tummarna för att även vi i södra landsändan får lite lagom med snö.

lördag 5 januari 2008

Snart såtid!

I morgon fyller jag år och när det är överstökat åker julen ut på måndag och sen är det full fart mot våren. Då blir det tid att så fröer, gå genom frökatalogen (som jag inte fått ännu!) och så småningom sätta upp isolerplasten i växthuset. Det brukar jag göra i början av februari men jag har planer på att göra det redan i januari om det inte blir snöstorm hela månaden. Är det alltför kallt och blåsigt så är det ingen idé att lägga tid på att sätta upp plasten eftersom fläkten drar allt för mycket ström då. Men jag hoppas på en inte alltför blåsig vinter. Snö är bara bra eftersom den skyddar växterna i rabatterna och även isolerar växthuset en del, men ingen blåst tack.

Om allt går som jag tänkt så ser det snart ut så här i växthuset igen! Visst suger det i trädgårdstarmen när man ser en sånhär bild?

Jag kan sitta bra länge med en kopp te i min stol där i växthuset och titta på växterna en efter en för att se om det kanske är ett nytt blad på gång, skrapa lite på barken för att se om där är grönt under och prata lite med dem om sommaren som kommer. Jag duschar dem lite med en sprayflaska och fixar och pysslar där. Det är verkligen en energi kick! Jag älskar det!

Idag har vi storm, glashalt pga underkylt regn och ca 0 grader. Ännu ingen snö alltså.

Nu blir det inte mer för idag, det är dags att laga mat. Älgstek blir det idag och i morgon bjuder vi på kycklinglasange när gästerna kommer. Mamma och jag firar tillsammans eftersom hon fyller år fyra dagar före mig bara. Hon ska göra vanlig lasange. Det blir nog gott. Ha en skön lördagskväll!

fredag 4 januari 2008

Lite nytt har börjat smya in

Ett sånt väder vi har! Jag är glad att vi inte behöver gå ut allt för mycket. Vi fick lite lite snö men den har blåst bort igen. Kanske det ska komma mer innan vi får plusgrader igen. Men vinden får vi nog behålla ett tag ser det ut som. Vi bor ganska öppet så det känns verkligen här.
Många har börjat slänga ut julen men här stannar den till måndag. Då har jag fyllt år och då är också julen slut för oss.

Längtan efter lite nytt har dock börjat smyga sig på. Tulpaner har jag skrivit om tidigare och jag har funderat ut var jag ska ha primulor bla. Känner även för ljusa dukar och listälskare som jag är så har jag gjort lite "fixa listor". Jag har även markerat vad som är gratis och vad som är billigt. Så här efter jul är kassan skral och då börjar jag med de saker som är gratis eller billiga så klart. Tvättmedelsburkarna nedan var en billig sak. Bara spetsen som kostade några kronor. Annat på fixa listan är: knopphängare till badrummet (finns en på vinden som inte gör någon glad där), lökburk på köksbänken, ny dörrkrans på ytterdörren mm mm. Ni får se efter hand.
Naturligtvis ska jag börja så också. Gräddpelargon står nog först ut i år.

I går fixade jag lite nytt i badrummet, med betoning på lite!


För en del år sedan fick vi en massa gamla glasburkar efter min mans gammelfarmor. Då visste jag egentligen inte vad jag skulle ha dem till men vi hade plats för dem i källaren så jag tog hem dem. Med åren har jag kommit på fler och fler användningsområde för burkarna. Nu senast så har jag tagit två till badrummet för att ha tvättmedel i dem. I går köpte jag lite spets och knöt runt och för att inte ta fel medel så har jag skrivit kulör resp. vit på zinktagts fån Jysk. Det är det lilla som gör det!

Nu har vi slutat att lata oss! Tom. nyårsdagen gjorde vi inte mycket annat än att titta på film, läsa, sitta vid datorn och bara slappa. Men man blir faktiskt trött på det också efter ett tag. I förrgår bakade jag bröd, malde rådjurskött och la upp en kjol. Maken städade källaren. Det kändes bra att röra lite på sig igen.

I går kom nya scraptidningen och där var SÅ mycket fint i den. Nu bara måste jag scrappa idag. Ska försöka göra något om mig själv, det har jag aldrig gjort faktiskt.

tisdag 1 januari 2008

Frostigt slut

Så var det nytt år! 2008, vad kommer detta år att innehålla? Förhoppningsvis nya nyttiga lärdomar, lycka, kärlek, hälsa, skratt, blommor.....Ja, det finns mycket att önska av ett nytt år. Snart är det dags för mig att så fröer och jag fortsätter med planer för nya trädgårdsåret. Ja, det känns hoppfullt med ett nytt år tycker jag.
I går vaknade vi till ett underbart väder, se här:


Rimfrost på Skimmian


Stolen från en av sommarens loppisar står kvar där ute. Har lagt lite granris och några mossbollar i den.

Klockjulrosen Wester Flisk fick jag av en man i somras. Den tänker tydligen glädja mig med blommor redan första säsongen!

Solen går upp ute över åkern. Vackert!

Vi var här hemma i går kväll. Dukningen så ut såhär. Förrätten var en toast med lax och räkröra. Den passade precis in på talriken i gapet vid servetten.

Denhär klänningen hade jag inte i går, men jag vill gärna visa den ändå. Jag fick den i julklapp och jag känner att jag kommer att använda den mycket. Jag trivs väldigt bra i klänning och denna är i svart jeans men tunn. Ja, det är lite svårt att förklara men det finns ganska många liknande tunikor och klänningar nu. Hur som helst så är den snygg och skön tycker jag. Dottern fick ju kamera i julklapp så nu får jag posera titt som tätt.

Ha en lugn och skön nyårsdag!