söndag 27 januari 2013

Nöjd med helgpyssel

Minns ni att jag skrev om att vara mer kreativ under 2013? Det var ett av mina mål för året. I helgen har jag "jobbat" lite på det målet.

Alla tyger bars ner från vinden för att sorteras. En ryslig röra! 
Det gick ganska bra och jag fick bekräftat att något tyg till klänning finns inte. Ska köpas snart. Däremot hittade jag tygbitar som kunde passa till brödkorg så en sådan blev det idag. 
Jag följde en beskrivning jag hittade HÄR

För övrigt så...
 • har det inte lockat mig att vara ute i helgen. Mest grått! En omgång intervaller blev det men annars mest mys vid brasan. 
 • är det mycket trist när domare förstör en match för seriöst satsande killar. Båda lagen var lika missnöjda med domarna och jag måste säga att jag är imponerad över att killarna behärskade sig så pass som de gjorde. Prestige och gammalt "gruff" vuxna emellan får redas ut på andra ställen än i idrottssammanhang. Båda domarna gjorde och sa många märkliga och felaktiga saker. Bla kommenterade den ene en spelares kroppsstorlek. En av dem sa rakt ut mot läktaren att han inte gillade orten som ena laget kom ifrån. 
 • blir det Boeuf Bourguignon ikväll. 
 • gror mina ärtskott. Jippi! Jag misslyckades ju förra året. Hur man nu kan göra det efter nästan 20 års erfarenhet av odling???

Har helgen varit bra?

Nu njuter jag vidare av söndagen.

15 kommentarer:

 1. Va skönt att kunna rensa ut, och samtidigt göra bra grejor. Jag tror det var hos dig jag läste om "ärtskotten" har satt i en kruka och de är på väg upp. Får växa till sig lite är c:a 1 cm höga. Gråväder här nere.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jisses vad du är händig, jag som knappt kan sy en rak söm på symaskinen. Lämnar gärna över mina problem till mamma så hon får fixa.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Så fint du sytt! Fina tyger.Blir lite sugen på att göra en brödpåse jag med.

  Här har det också varit riktigt tråkväder i helgen, men jag tror måndagen kommer att bjuda på lite sol. Hoppas det!

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Först; Grattis till ärtskotten! Här har vi ätit upp årets första skörd och det är snart dags att odla en ny omgång! Så gott!

  Nu fick jag en bra idé! TACK! När jag såg din brödkorg kom jag på vad jag kan använda mitt fina elefant-tyg från svensk tenn till. Jag fick en lång, lång remsa över när jag klätt mina stolar, som jag inte vetat hur jag skulle använda. Synd och skam att låta ett så dyrt tyg ligga! Perfekt användningsområde för överblivna "remsor" ju!

  Kram från AH

  SvaraRadera
 5. Så underbart att vara kreativ. En sån där brödkorg är ju så fin att ha till gåbort-present med ett fint bröd i. Det får nog bli ihopknåpat nu när snart kreativa rummet är färdig stylat.
  Ärtskott! Tack för påminnelsen igen!

  Kram
  Anna

  SvaraRadera
 6. Karin Petersen27 januari 2013 20:21

  Åh, vad glad jag blev över att hitta ett mönster på en brödkorg!
  Önskar bara att jag hade både tid och ork att vara så kreativ som du!
  Kram Karin P

  SvaraRadera
 7. Tänkte på dig idag ute på klipporna på Öckerö. Du skulle ha gillat fotodagen :-) härligt att få skapa något och brödkorgar är aldrig fel!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 8. Hej, dina tygval var snyggare än förlagan!
  Fint!
  Kram Pia


  SvaraRadera
 9. Tunikan finns även på Indiska onlineshop. Bara ett tips för den är underbar.

  Kram Anna

  SvaraRadera
 10. Vilken fin brödkorg och vad härligt att du är kreativ. För egen del stickar jag och det var länge sedan. :) Här har snön vräkt ner i eftermiddag så det har mest blivit lugna inomhussysslor, bla bakades majsknäcke med frön. Ha en fin vecka! Kram

  SvaraRadera
 11. Vad kul det ser ut. Jag saknar en plats att ha symaskinen på så det blir liksom aldrig av. Kram
  /Liv

  SvaraRadera
 12. Jag lite bortskämd o har en Stoff o Stilbutik i närheten av mitt jobb. Tror inte frakten blir billigare on jag skickar åt dig men jag hjälper till on du vill.

  SvaraRadera
 13. Vad fint det blev! Jag borde också släpa ner symaskinen från vinden. Har minst ett projekt som väntar. Kommer mig liksom inte för.

  Kram!

  SvaraRadera
 14. Pyssel när det är som bäst. Ett sånt "lagom" projekt som inte tar fyra veckor. Snyggt!

  Kom på att jag kanske kan göra en korgvariant till några av de stora växterna i vardagsrummet. I kraftig lin eller nåt. Kan nog bli bra. Tack för tipset!

  Kram tamara

  SvaraRadera

Tack för att du skriver en kommentar. Jag blir SÅ glad!